در تهاجم فرهنگی مقصر کیست ؟
در همین راستا یعنی مقاومت در مقابل جریان حق، جبهه باطل هیچ گاه دست روی دست نگذاشته و برای به انحراف کشیدن مسیر هدایت الهی تمام تلاش خود را به کار بسته بوده است. از جنگ نظامی گرفته تا نفوذ فرهنگی و اعتقادی.
و می داند که برای در امان بودن از خطرات ایدئولوژیکی طرف مقابل باید ایدئولوژی آن را سست کرد و زیر سوال برد. برای همین نظام سلطه جهانی که مصداق آن در زمان حال آمریکا می باشد در راستای هدف جهانی سازی یعنی یک شکل ساختن جهان با یک الگوی مصرف مادی و ایدئولوژیکی مهمترین استراتژی خود را جهانی سازی سبک زندگی بنا نهاده است.
این جهانی سازی که با ابزارهای مختلفی چون رسانه ها، محصولات صوتی و تصویری، پوشاکهای معرف فرهنگ غربی، کیفیت کالاها ، تخیل پردازی در بخش نظامی و ... همراه است به دنبال جا انداختن هژمونی فرهنگی در اذهان عمومی مردم جهان می باشد تا با جای باز کردن در دل مردم جهان فرهنگ آن ملت را به فرهنگ خود تغییر شکل دهد و از همین ابزار نیز در جهت کمرنگ شدن گرایشان اعتقادی بهره ببرد. گرایشات فرهنگی و اعتقادی هم وقتی همراه باشد دیگر به عنوان یک مانع محسوب نمی شود بلکه تبدیل به عاملی همسو و همراه و بعضا سود رسان می شود.
البته بدون شک خطر نفوذ فرهنگ بیگانه همیشه از سوی دشمن نیست بلکه به ضعف درونی کشور ما هم بر می گردد.
نمیخواهیم بگوییم همهی آسیبهای فرهنگی کار بیگانگان است؛ نه، خود ما هم مقصّریم؛ مسئولان مختلف، مسئولان فرهنگی، مسئولان غیر فرهنگی، کمکاریها، غلطکاریها، اینها تأثیر داشته؛ ما همه را به گردن دشمن نمیاندازیم؛ امّا حضور دشمن را هم در زمینهی مسائل فرهنگی نمیتوانیم فراموش کنیم. (3) مقام معظم رهبری